Hämtas ut på: Hemköp, Willys, Coop, City Gross, Pressbyrån, Shell/7-eleven eller Direkten.

Kundtjänst

0 varor, totalt. 0,00 SEK Open

Till kassan

Frågor och svar

Vad är Gottogram?

Gottogram - få någon att le. Gottogram är en tjänst för dig som vill glädja och visa uppskattning till dina nära och kära på ett snabbt och enkelt sätt. Genom att välja en gåva i Gottogrambutiken och fylla i mottagarens mobilnummer, samt skriva en personlig hälsning, kan du göra någons dag lite bättre! Mottagaren hämtar sedan ut Gottogrammet smidigt, och gratis, i någon av följande butiker: Hemköp, Willys, Coop, City Gross, Pressbyrån, Shell/7-eleven och Direkten.

 

Med hjälp av Gottogram kan man enkelt gratulera någon på födelsedagen samtidigt som man skickar en liten gåva. Det är enkelt att överraska och visa uppskattning, tacka, be om ursäkt eller kanske bara ge någon en liten gåva för att sprida lite glädje!

 

Gottogram är en tjänst för vem som helst att använda så länge man skickar till en person med svenskt mobilnummer. Du kan skicka små gåvor i form av godis, glass, nötter, dryck, mellanmål, fika och lite till.

 

Tio tillfällen då man behöver ett Gottogram:

• När någon fyller år
• När man vill tacka någon
• När man vill visa uppskattning till någon
• När någon behöver piggas upp
• När man vill gratulera någon (nytt jobb, förlovning, bebis, vunnit en tävling, examen, körkort osv)
• När någon har namnsdag
• När någon behöver något att äta (tillexempel lite extra energi innan träningen, varsågod: en påse nötter)
• När någon är sjuk och man vill skicka en uppmuntrande Krya på dig-hälsning!
• När man vill säga att man saknar någon
• När man vill få någon att le

 

Hur föddes idén till Gottogram?

Jag älskar födelsedagar. Främst kanske min egen (ja, jag är vuxen och älskar fortfarande att fylla år) men även andras. När jag flyttade från mitt hem i Småland till Göteborg kände jag mig lite utanför när vänner och familj samlades för att fira födelsedagar eller något annat roligt. Jag kunde inte alltid åka hem och vara en del av det och att endast skicka ett sms eller ringa ett telefonsamtal kändes för lite. Jag ville kunna ge bort små söta överraskningar som personen inte riktigt räknat med och som inte skulle kännas allt för mycket i plånboken. Då föddes idén till Gottogram.

 

Idén till Gottogram växte när jag en tidig och något stressig morgon stod och plockade på mig en Kexchoklad, en Yoggi och en juice på Pressbyrån för att sedan upptäcka att jag glömt min plånbok hemma i lägenheten. Där stod jag stressad, hungrig och pengalös. Jag pratade samtidigt med min mamma i telefon och hon sa att hon önskade hon kunde swisha mig en frukost. Nog för att det var en snäll tanke men det hade ju inte funkat utan mitt kontokort ändå. Jag fick sätta mig på tåget hungrig den gången.

 

Att kunna skicka min kompis favoritgodis på födelsedagen, eller en Celsius/påse nötter till min vän som precis börjat träna och behöver lite extra pepp, eller ett mellanmål till min pappa som ska köra bil i två timmar för ett jobbmöte. Oavsett anledning. För mig är det guldvärt och det är minst lika uppskattat av mina nära och kära. Så lite kan göra så mycket! - Cristin Helgebring, grundare.

 

Snabbt, enkelt & billigt!

Du behöver inte planera dina Gottogramköp i förväg. Vi levererar ditt Gottogram direkt efter att du bekräftat ditt köp. Gottogram är snabbt. Du behöver varken springa i affären, fixa med paketinslagning eller ta reda på din väns adress för hemleverans. Gottogram är enkelt. Du behöver inte heller fundera så mycket på kostnader. Gottogram är billigt.

 

Hur funkar det egentligen?

Du väljer en gåva i Gottogrambutiken och fyller i mottagarens mobilnummer samt din hälsning. Du anger dina kortuppgifter och betalar säkert via DIBS. Mottagaren kommer få två SMS, ett med din hälsning och ett med en kod att visa upp till kassapersonalen. Genom att klicka på länken som kommer i SMS:et med koden kan mottagaren både se en bild och en specifikation över vilka varor Gottogrammet gäller. Mottagaren går sedan till en butik där man kan hämta ut Gottogram, väljer sin vara och visar sedan upp koden tillsammans med varan i kassan.

 

När och varför ska man skicka ett Gottogram?

Gottogram är ett perfekt sätt att visa uppskattning till en vän, oavsett anledning. Födelsedag eller namnsdag. Gottogram ett bra sätt att visa att du bryr dig när någon i din närhet har blivit befordrad, tagit körkort eller av annan anledning som du vill gratulera. Har du en vän som du vet går igenom någonting jobbigt eller utmanande, behöver den personen lite extra energi och pepp? Skicka ett Gottogram. Gottogram är ett enkelt sätt att sprida glädje och göra någons dag lite bättre!

 

Varför tar ni X kr för en liten påse med Djungelvrål?

Dels ska vi stå för butikens kostnad av att personen du ger bort en Djungelvrål till hämtar ut den gratis (olika butiker har olika priser) men anledningen till att det är dyrare att skicka ett Gottogram, än om du direkt skulle gå och köpa en Djungelvrål i butiken för att sedan ge bort den, beror på de administrativa kostnaderna vi har. Utan vår sms-tjänst hade Gottogram inte fungerat. Hanteringsavgifter och kortavgifter är också en del av priset. Vi hoppas att du kan tycka att priset är överkomliga med tanke på vilken fin handling du gör och hur mycket det uppskattas av din vän.

 

Kan jag hämta ut varor över maxvärdet och lägga till resterande kronor själv?

Nej, det går inte med anledning av att EAN-koden på din vara måste nollställas i kassan direkt genom kupongkoden. Maxvärdet är alltså ingen rabatt att dra av på ditt köp utan gäller specifika varor som ej får kosta över 25kr i butik.

 

Mitt Gottogram täcker inte kostnaden för varan?

"Jag har fått ett Gottogram med ”Godis” och där står det att jag får hämta ut Marabou 95-200g (olika smaker). På min Pressbyrån kostar en Marabou mjölkchoklad 200g 34kr men min kupongkod har ett maxvärde på 25kr vilket gör att jag inte kan hämta ut varan. Varför är det så?"

Nästan alla butiker har sina egna kundpriser på varorna och tyvärr ligger några få varor som finns med i våra Gottogram över maxvärdet i vissa butiker. Detta gör att du inte kan hämta ut just den varan i just den butiken. Kolla gärna i andra butiker eller välj en annan vara inom den kategori du fått som gåva, i detta fall Godis. Pressbyrån och Shell/7-eleven har inte alls samma priser på sina varor som Hemköp och Willys till exempel. City Gross har endast stora butiker och har därför oftast lägre priser på sina varor än t.ex Hemköp. I de flesta butiker ligger Marabou 200g på ca 20kr och höjer vi då maxvärdet till 34kr, bara för att Marabou 200g kostar så mycket på Pressbyrån, blir det helt plötsligt ganska mycket dyrare för Köparen (den person som varit snäll och skickat ett Gottogram till dig) och då hade du kanske aldrig ens fått Gottogrammet i första början.

 

Har du önskemål om någon annan vara du skulle vilja se hos Gottogram?

Fint, maila oss och berätta vad du vill skicka till dina vänner så ska vi titta på det och göra vad vi kan för att just ditt önskemål hamnar i Gottogrambutiken! Maila till hello@gottogram.se. Tack!

 

Fick du inte svar på din fråga? 

Då är du välkommen att maila oss på hello@gottogram.se. Vi svarar normalt efter ett par dagar. Tack för ditt överseende.